Naturvetenskaplig profil

I alla våra utbildningar har du möjlighet att skaffa dig grundläggande behörighet för vidare studier på högskola. Satsar du på de högre akademiska utbildningarna som veterinär, lantmästare, civilingenjör etc. så krävs, förutom den grundläggande högskolebehörigheten, en särskild behörighet som du kan få på vårt naturgymnasium.

Från och med höstterminen 2018 kan du studera djursjukvård med en naturvetenskaplig profil. Du tar då studenten med en yrkesexamen (möjlighet att börja jobba direkt) och särskild högskolebehörighet (möjlighet att gå direkt till högre akademiska utbildningar som kräver den särskilda behörigheten).

Utbildningen är perfekt för dig som vill kunna kombinera djurintresset med naturvetenskapliga studier

Vår fördjupning

Djursjukvård – NV
För dig som har ett stort djurintresse och kanske vill satsa på att utbilda dig vidare inom veterinärmedicin efter gymnasiet. Här får du lära dig skötsel, hantering samt att ta hand om och behandla sjuka djur tillsammans med vår veterinär och våra djursjukvårdare.
Läs mer här.

Framtid

Väljer du naturvetenskaplig profil här på Gamlebygymnasiet får du en bred kompetens för vidare universitetsstudier framförallt till SLU (Sveriges lantbruksuniversitet).

Läs mer om utbildningar och behörighetskrav på:
studera.nu samt studeravidare.se