Internat och fritid

Internatet – där du får vänner för livet

Väljer du att bo på vårt internat under din gymnasietid får du uppleva en stor gemenskap, byggd på hänsyn och respekt för varandra – här får du vänner för livet.

På skolan finns 125 bäddar fördelade på enkelrum och dubbelrum. Vid årsskiftet 20/21 stod vårt helt nya internat klart med 44 enkelrum med dusch och toalett på alla rummen.

I rummet finns en grundmöblering, men du kan själv ordna så du trivs med egna textilier och planscher. Du städar själv ditt eget rum och de gemensamma utrymmen du delar med dina kamrater. Gemensamma utrymmen är t.ex. köket där en grundutrustning med husgeråd (exempelvis kastruller) finns. Du tar själv med tallrik, kopp/glas, bestick, täcke och kudde. Egen 90 bäddmadrass rekommenderas. På skolan har vi en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, torkrum m.m.

Vi har fritidslokal med TV, pingisbord, gym, musikrum och mycket mer på vår skola.

Fritidsledarna

På fritid och internatet finns det personal kvällstid klockan 15.30–24.00 måndag till torsdag. Klockan 24.00–07.00, måndag till torsdag, har fritidspersonalen sovande jour och nås via beredskapstelefon på nummer 073-414 21 74. Söndagar från kl 20.00 till måndagsmorgon kl 07.00 går det att nå fritidspersonal via beredskapstelefon. Från fredag kväll kl 16.30 till söndag kl 19.00 går det att ringa vårt vaktbolag Securitas på jourtelefon 010-470 10 00.

Eget djur på internatet

Ja, vissa djur är varmt välkomna till Gamlebygymnasiet. Kontakta internatföreståndaren Martin Eklöv för att kolla om du får ta med ditt djur.

Wi-Fi

Skolan tillhandahåller trådlöst nätverk på skolområdet. Wi-Fi ingår dock inte i hyresavtalet.

Kameraövervakning

I skolans lokaler finns kameraövervakning. Det omfattar allmänna utrymmen där endast elever och skolpersonal vistas såsom undervisningslokaler, internat, matsal med flera.

Vad kostar det att bo på internatet?

Helinackordering
fr.o.m. ht 2022

Enkelrum lilla internatet
Kost och logi: 3740 kr

Dubbelrum stora internatet
Kost och logi: 3520 kr

Del i lägenhet om 2 r.o.k (endast ett fåtal)
Kost och logi: 3400 kr

Nya internatet
Kost och logi: 4100 kr

Resande elever: 220 kr/månad.

Frukost, förmiddagsfika, eftermiddagsfrukt (får du i samband med lunchen), kvällsmat och kvällsmacka ingår i boendekostnaden och går inte att välja bort för dig som bor på skolans internat. Resande elever får förmiddagsfika och eftermiddagsfrukt för 220:-/månad. Inackorderingsavgiften är jämnt fördelad över skolårets nio månader och faktureras med samma belopp under fyra månader på höstterminen och fem månader under vårterminen.

Endast elever i årskurs ett är garanterade boende på internatet. Övriga tilldelas boende i mån av plats.

Har du frågor eller vill veta mer om skolans internat eller kök är du välkommen att kontakta Martin Eklöv (Internatföreståndare).
Martin Eklöv 073-414 21 22, martin.eklov@gamlebygymnasiet.nu.

Inackorderingsbidrag

De elever som behöver bo på internatet kan söka inackorderingstillägg från CSN.
Inackorderingstillägget och studiebidraget täcker till största delen kostnaden för kost och logi. Beloppet varierar beroende på hur långt ifrån eleven bor från skolan.
Läs mer om inackorderingstillägget på CSN:s hemsida.

Har du sökt inackorderingsbidrag och fått avslag? Kontakta rektor Märta Jensen på skolan.