Internat och fritid

Internatet – där du får vänner för livet

Väljer du att bo på vårt internat under din gymnasietid får du uppleva en stor gemenskap, byggd på hänsyn och respekt för varandra  – här får du vänner för livet.

På skolan finns 89 bäddar, fördelade på enkelrum och dubbelrum. Skolan har också tillgång till några lägenheter som elever delar på.

I rummet finns en grundmöblering, men du kan själv ordna så du trivs med egna textilier och planscher. Du städar själv ditt eget rum och de gemensamma utrymmen du delar med dina kamrater. Gemensamma utrymmen är t.ex. köket där en grundutrustning med husgeråd (exempelvis kastruller) finns. Du tar själv med tallrik, kopp/glas och bestick. Du tar själv med dig sängkläder. På skolan har vi en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, torkrum m.m.

Vi har fritidslokal med TV, tvspelsrum, biljardbord, gym, musikrum och mycket mer på vår skola.

Fritidsledarna

På fritid och internatet finns det personal kvällstid klockan 15.30-24.00 måndag till torsdag. Klockan 24.00-08.00, måndag till torsdag, nås personalen via beredskapstelefon. Söndagar från kl 19.00 till måndagsmorgon kl 08.00 går det att nå fritidspersonal via beredskapstelefon. Från fredag kväll kl 16.30 till söndag kl 19.00 går det att ringa vårt vaktbolag Securitas på jourtelefon 010-470 10 00.

Eget djur på internatet

Ja, vissa djur är varmt välkomna till Gamlebygymnasiet. Kontakta internatföreståndaren Håkan Ringdahl för att kolla om du får ta med ditt djur.

Wifi såklart!

På internatet finns trådlöst nätverk, så det är inga problem att hänga med i vad som händer i vår värld.

Vad kostar det att bo på internatet?

Helinackordering
fr.o.m. ht 2018

Enkelrum lilla internatet
Kost och logi: 3640 kr

Dubbelrum stora internatet
Kost och logi: 3420 kr

Del i lägenhet om 2 rok (endast ett fåtal)
Kost och logi: 3300 kr

Frukost, förmiddagsfika, eftermiddagsfrukt (får du i samband med lunchen), kvällsmat och kvällsmacka ingår i boendekostnaden och går inte att välja bort för dig som bor på skolans internat. Resande elever får förmiddagsfika och eftermiddagsfrukt för endast 210:-/månad. Inackorderingsavgiften är jämt fördelad över skolårets nio månader och faktureras i förskott med samma belopp under fyra månader på höstterminen och fem månader under vårterminen.

Har du frågor eller vill veta mer om skolans internat eller kök är du välkommen att kontakta Håkan Ringdahl (Internatföreståndare).
Håkan Ringdahl 073-414 21 22, hakan.ringdahl@gamlebygymnasiet.nu.

Inackorderingsbidrag

De elever som behöver bo på internatet kan söka inackorderingstillägg från CSN.
Inackorderingstillägget och studiebidraget täcker till största delen kostnaden för kost och logi. Beloppet varierar beroende på hur långt ifrån eleven bor från skolan.
Läs mer om inackorderingstillägget på CSN:s hemsida.

Har du sökt inackorderingsbidrag och fått avslag? Kontakta rektor Sofie Alvarsson på skolan.