Körkortsstipendium

Vad innebär körkortsstipendiet?

I körkortsstipendiet ingår följande:

• 10 st körlektioner
  • Teoriutbildning
  • Riskutbildning 1 & 2

Vem kan söka stipendiet?

Samtliga elever på Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinges naturbruksgymnasier som uppfyller följande kriterier kan söka stipendiet:

• Behörig till nationellt program vid start på Gamlebygymnasiet.
  • Inskriven på nationellt program.
  • I årskurs två vara i fas med samtliga kurser enligt sin studieplan.
  • Ha god närvaro och ingen olovlig frånvaro.
  • Ej ha brutit mot skolans eller internatets ordningsregler och/eller boenderegler.
  • Beslutat körkortsstipendium kan inte överklagas.

När kan man få stipendiet?

Stipendiet går att söka en gång per läsår med deadline senast veckan innan höstlovet (vecka 43).

Rektor går därefter igenom ansökningarna och kontrollerar vilka elever som uppfyller de kriterier som Hushållningssällskapets styrelse beslutat om. Eleverna meddelas via SMS under vecka 44 vilka som beviljats eller fått avslag på sin stipendieansökan.

Det finstilta:

• Stipendiet innebär att beviljad elev har rätt till de delar av körkortsutbildningen som listats ovan.
  • Stipendiet gäller B-körkort.
  • Villkoren för stipendiet gäller även efter beviljat stipendium, vilket innebär att rätten till körkortsutbildning kan upphöra om eleven under körkortsutbildningens gång inte följer villkoren.
  • Körkortsutbildningen sker i regi av den trafikskola som Hushållningssällskapet anger och under de förutsättningar som anges av respektive rektor vid beviljande av stipendium.
  • Körkortsstipendium kan inte bytas mot kontanter eller andra förmåner.
  • Beslutat körkortsstipendium kan inte överklagas.