Körkortsstipendium

Vad innebär körkortsstipendiet?

I körkortsstipendiet ingår följande:

• 10 st körlektioner
  • Teoriutbildning
  • Riskutbildning 1 & 2

Vem kan söka stipendiet?

Samtliga elever på Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinges naturbruksgymnasier som uppfyller följande kriterier kan söka stipendiet:

• Behörig till nationellt program vid start på Gamlebygymnasiet
  • Inskriven på nationellt program
  • I slutet av årskurs två vara i fas med samtliga kurser enligt studieplanering
  • Ha god närvaro och ingen olovlig frånvaro
  • Ej ha brutit mot skolans eller internatets ordningsregler

När kan man få stipendiet?

Stipendiet söks med start läsåret 2018/2019. Rektor på respektive skola avgör när under vårterminen stipendiet beviljas och kan tillämpas.

Det finstilta:

• Stipendiet innebär att beviljad elev har rätt till de delar av körkortsutbildningen som listats ovan.
  • Stipendiet gäller B-körkort.
  • Villkoren för stipendiet gäller även efter beviljat stipendium, vilket innebär att rätten till körkortsutbildning kan upphöra om eleven under körkortsutbildningens gång inte följer villkoren.
  • Körkortsutbildningen sker i regi av den trafikskola som Hushållningssällskapet anger och under de förutsättningar som anges av respektive rektor vid beviljande av stipendium.
  • Körkortsstipendium kan inte bytas mot kontanter eller andra förmåner.