Hund

Vår hundutbildning ger en bred och användbar grundutbildning för dig som vill ta steget direkt ut i arbetslivet efter studenten. Den ska även fungera som ett avstamp för vidare studier och fördjupningar inom specialområden efter avslutade gymnasiestudier. En gymnasieutbildning där du kombinerar dina studier med ditt intresse.

Vi har ett ljust och fräscht djurvårdshus med utmärkta undervisningslokaler. Ett väl fungerande hundbad med modernt höj, och sänkbart hundbadkar. Det finns möjlighet att torka och föna hundar och det finns tvättmaskin och torktumlare i djurvårdshuset. Undersökningsrum med fyra undersökningsbord som möjliggör undervisning med flera hundar samtidigt vid t.ex. pälsvård.

Det finns ett stort ridhus på skolans område som möjliggör hundträning inomhus året runt.

Tillgång till kuperade och varierande spårmarker på skolans område.

Dina studier

Under dina år på Gamlebygymnasiet kommer du att få lära dig mycket om hundars skötsel, träning, pälsvård samt avel och uppfödning. Du får kunskaper om hundars beteenden och behov. Hur du ger första hjälpen och lägger enklare bandage på din hund får du lära dig i djursjukvårdskursen. Vi kommer också att fördjupa oss lite extra i rehabilitering av hund.

En stor del av utbildningen kommer att ägnas åt träning av hund i bland annat agility, freestyle, sök, lydnad och vallning. Du kommer också få möjlighet att genomföra ett anlagsprov för eftersökshund. Vi gör studiebesök till hunddagis, djursjukhus, hunduppfödare och rehabanläggning. Till skolan kommer också föreläsare med särskilda kunskaper inom jakt, rehab och hundens beteende.

Under din gymnasieutbildning kommer du att få de kunskaper som krävs för att driva ett hunddagis eller hundpensionat.

Framtid

När du avslutat dina gymnasiestudier kan du jobba på eller starta hunddagis, arbeta i butiker med försäljning av hundartiklar och hundfoder. Efter vidareutbildning finns det möjlighet att arbeta på hundtrim eller som hundinstruktör. Studerar du på Gamlebygymnasiet har du en framtid inom flera olika hundyrken.

Vill du läsa in naturvetenskaplig behörighet efter dina studier finns den möjligheten på Gamleby Folkhögskola som ligger granne med Gamlebygymnasiet.