Bokningar

Konferens och lokal

Vi erbjuder lokaler för de flesta behov och ordnar fika, mat och annat ni behöver från Bondens kök. Med Hushållningssällskapets måltidspolicy vill vi markera vikten av att ta ansvar för ungdomarnas hälsa och i längden ett hållbart jordbruk.

Därför lagar vi nästan all mat från grunden och använder så mycket svensk- eller närproducerade produkter som möjligt. Bland våra lokala leverantörer finns Bjursunds slakteri, Wadstens chark och Linneas bageri. Mjölken kommer från Emåmejeriet. Vi säsongsanpassar vår matsedel och köper de svenskproducerade grönsaker & rotfrukter till vår salladsbuffé som finns tillgängliga för säsongen. Vi ordnar mat till er även på helgerna – hör bara av er i god tid.

För mer information, bokning och prisuppgifter, kontakta Internatföreståndare Martin Eklöv.

Under sommarlovet, kan vi erbjuda övernattning med vandrarhemsstandard, kontakta Internatföreståndare Martin Eklöv.

Guidade visningar

Vi har möjlighet att visa upp våra smådjursstallar och om ni vill bota fobier eller kela med en majsorm så ordnar vi det. Är önskan istället att klappa en alpacka eller pussa en kanin så arrangerar vi det.

I samarbete med Ogestad Egendom som arrenderar skoljordbruket kan vi även visa den mjölkkobesättning som finns på skolans område.

Har ni frågor eller önskemål om de guidade visningarna, vänd er till rektor Märta Jensen.

Ridhuset

Vi har ett fantastiskt ridhus vid Gamlebygymnasiet. Dels är det möjligt för de elever som har med sig häst till skolan att använda ridhuset till träning. De elever som har hund med sig till skolan använder också ridhuset för träning både på dagtid och på kvällstid. Vi hyr även ut ridhuset till externa gäster.

Här hittar du information om bokning, avgifter och regler för vårt ridhus.
OBS! Tänk på att avgifter för bokning av ridhuset även gäller skolans elever, oavsett inriktning.

Vi ser gärna att du Swishar avgiften vid ridning enstaka gång eller vid ridhusbokning. Skriv ”swish” i din kalenderbokning samt skriv ”ridhus” i meddelande när du Swishar. Swishnummer: 123 209 52 22.

Ridhuskalender

Boka in en tid i ridhuset.

Vi använder oss för tillfället av tjänsten ”boka.se”.

För att kunna boka in en tid måste du logga in med ett Facebook-konto eller ett Google-konto.
Du kan också skapa ett konto på boka.se.

Du hittar vår ridhuskalender här.