Varför just Bygg och anläggning på Gamlebygymnasiet?

I Västervik har de byggprogrammet men utan maskinkörning. Jag är intresserad av både bygg och maskiner. Här får jag köra hjullastare, grävmaskin, traktorgrävare, traktor med dumpstervagn och truck. Passar mig ganska bra. I ettan är det mest bygg men i tvåan är det mer maskinkörning.

Vad skiljer Gamlebygymnasiet från andra skolor?

Det är en mindre skola vilket gör att det blir lugnare. Man lär känna de flesta rätt snabbt. På grundskolan hälsade man inte på lärarna men det gör man här. Man har en bättre relation till lärarna liksom.

Vad gör du på fritiden?

Sitter en del vid grävsimulatorn som finns på skolan. Jäkla bra träning innan man sätter sig i en riktig grävare. Annars tittar man mycket på Netflix och hänger med kompisar.

Lokalerna?

Byggklassrummet är inte som ett vanligt klassrum men det gör mig inget. Det ska det ju inte vara heller. Vissa lokaler är bättre än andra. Jag är positivt inställd till det mesta. Både vad gäller skolan och livet. Allt blir lättare då.

Vad säger du om skolmaten på Gamlebygymnasiet?

Bästa maten jag någonsin ätit på en skola. 9 av 10 i betyg. Jag äter allt som skolan serverar! Det är inga pannkaksraggmunkar som lagas. Rikligt med fläsk får man också!

Något annat du funderar på?

En kompis från Stockholm var nere och tittade på på djurutbildningar som finns här på skolan. De har inte samma möjlighet på Stockholmsskolorna att ta med egna djur. Det finns typ hur mycket djur som helst här också och det finns inte på de skolorna. Allt kändes bra men hon tvekade eftersom det är så långt. Men det går många här från både Stockholm och Göteborg.

Ettan har gått svinfort. Det gör ju det när man har kul. Vet inte om den här intervjun gav något men man hoppas ju att det ger lite inblick i hur det är här på skolan.