Framtid

Behovet av arbetskraft inom trädgårdsnäringen är mycket stort och det är relativt få elever i hela Sverige som väljer att läsa trädgård. De elever som gör det har väldigt goda chanser att få arbete.
Gamlebygymnasiet är synnerligen lämpligt som utbildningsplats för trädgårdsutbildning med tillgång till stora grönområden, en av Sveriges absolut bästa markbyggnadshallar samt ett mycket nära samarbete med handelsträdgården Lindas trädgård som hyr lokaler på skolans område. Förutsättningarna för dig som elev att tillgodogöra dig utbildningen i den lärmiljön är goda.

Efter genomfört gymnasium kan du antingen söka arbete inom trädgårdsnäringen på till exempel trädgårdsbutiker, inom parkskötsel eller hos odlingsföretag. Arbetsmarknaden är stor och god. Om du vill läsa vidare till tillexempel hortonom, landskapsarkitekt eller trädgårdsingenjör så väljer du kurser under dina tre år hos oss som gör att du förutom din gymnasiala yrkesexamen även får grundläggande behörighet för högskolestudier.

Under din studietid på Gamlebygymnasiet får du möjlighet att ta följande certifikat som gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden:

• Traktorkort
  • Motorsåg A och B