Hund

Har du ett stort hundintresse och vill lära dig mer om hundar? Vi erbjuder en rolig och spännande gymnasieutbildning där hunden är i fokus.

Vår hundutbildning ger en bred och användbar grundutbildning för dig som vill ta steget direkt ut i arbetslivet efter studenten. Den ska även fungera som ett avstamp för vidare studier och fördjupningar inom specialområden efter avslutade gymnasiestudier. En gymnasieutbildning där du kombinerar dina studier med ditt intresse.

Vi har ett ljust och fräscht djurvårdshus med utmärkta undervisningslokaler. Ett väl fungerande hundbad med modernt höj, och sänkbart hundbadkar. Det finns möjlighet att torka och föna hundar och det finns tvättmaskin och torktumlare i djurvårdshuset. Undersökningsrum med fyra undersökningsbord som möjliggör undervisning med flera hundar samtidigt vid t.ex. pälsvård.

Det finns ett stort ridhus på skolans område som möjliggör hundträning inomhus året runt.

Tillgång till kuperade och varierande spårmarker på skolans område.

Gamleby Brukshundsklubb med bl.a. agilitybana är beläget i direkt anslutning till Gamlebygymnasiet. Skolan har ett tätt samarbete med Jami Hundsport som har Sveriges längsta pool för hundar, vibrationsplatta och träningshall för rehab och träning av hund. Skolan har även kontakt med Valdemarsviks Brukshundsklubb vilka är mycket aktiva inom rallylydnad.

På skolan finns 2 nygjorda hundstallar; ett stort med 9 boxar och ett lite mindre med 4 boxar. Hundstallarna är uppvärmda och till varje box hör naturligtvis en uterastgård.
Här har elever som går hundinriktningen möjlighet att ha sina hundar men även andra elever som vill ha sin hund med sig kan ansöka om en plats.

För att alla ska trivas, både hundar och människor, har vi hundregler på skolan som du kan läsa om

Hund01_670px