Häst och Ridsport

Tycker du om hästar? Vill du utvecklas i din ridning/körning? Vill du lära dig mer om hästar och hästskötsel? Då har vi utbildningen för dig!

Gamlebygymnasiets fördjupning Häst och Ridsport passar dig som vill arbeta med hästar i framtiden eller har hästar som hobby.

Hos oss får du en bred utbildning och lär dig hantera och sköta hästar på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Du utbildas på välskolade hästar av kunniga rid-och körlärare. Du lär dig om hästens dagliga skötsel men också om hästens anatomi och beteende. Du får en praktisk utbildning varvad med teori. Du har också möjlighet att göra yrkesprov för hästskötare utöver din gymnasieexamen. Allt detta ger dig stora förutsättningar att få jobb, både i Sverige och utomlands.

Vi samarbetar med Överums Hästsportförening som har ett helt nybyggt och isolerat ridhus med fräscha lokaler samt ett gym. Hästarna och instruktörerna är erfarna och välutbildade för att ge dig en givande gymnasietid. På denna fina anläggning sker all praktisk ridundervisning och även majoriteten av den praktiska hästkunskapsundervisningen.

På skolan finns ridhus, paddock och ridvägar för dig som har med dig egen häst, eller för dig som att hänga i stallet och umgås med hästar på din fritid.

Vill du veta mera? Kontakta:
Lena Margareta Persson
0734- 14 21 39
lenam.persson@gamlebygymnasiet.nu