Djurvård

Djurvård är till för dig som är intresserad av  alla slags djur och vill få en allsidig utbildning där du kan börja arbeta direkt efter gymnasiet. Väljer du till kuser för högskolebehörighet kan du till exempel studera vidare till djursjukskötare, etolog, djurskyddsinspektör och hundpsykolog.

På skolan finns många olika sorters sällskapsdjur. Från hamster och kaniner till ormar och olika slags fåglar. Vi har också lite mer ovanliga djur som till exempel alpackor, angoragetter och flygpungekorrar. Tillsammans blir det närmare hundra djurarter som du får lära dig att hantera, utfodra och sköta.

I alla våra utbildningar varvas teori och praktik så att du får  prova dina kunskaper i verkligheten. Du får till exempel gå skötselturer på skolan och lära dig ta ansvar för djurens dagliga vård och skötsel. För att du ska få en bred och användbar utbildning, gör vi många studiebesök och du har sammanlagt 15 veckors praktik (APL) under din utbildning.

Studera på Gamlebygymnasiet
Hos oss bedrivs undervisningen i mindre klasser. Det ger oss större möjligheter att anpassa undervisningen efter varje individ.  Vi utgår från den praktiska verkligheten i all undervisning och vårt mål är att ge dig en bred och användbar utbildning. Det tror vi  man får när steget mellan teori och praktiskt arbete är kort. Vi kan till exempel läsa om och diskutera ett djurs beteende för att sen gå direkt ut och se det i verkligheten. Vår djurvårdsutbildning bedrivs till största del i vårt fräscha, nybyggda djurvårdshus som erbjuder ljusa och trevliga lokaler för elever, personal och djur.

Bland våra lärare och instruktörer finns bla utbildad agronom, veterinär, djurskötare och djursjukvårdare med lång yrkeserfarenhet och pedagogisk utbildning.