Djursjukvård

Programplan

Kurser som du läser under utbildningen.

Förutom de gymnasiegemensamma ämnena och gemensamma karaktärsämnen läser du ett antal kurser som är särskilda för dig som läser profilen djursjukvård och tänker jobba som djurvårdare på kliniker och djursjukhus.

Sällskapsdjur 1 och 2 är kurserna där du kommer att få lära dig mycket om våra vanligaste sällskapsdjur. Varifrån de kommer, hur ett friskt djur beter sig, hur de ska skötas och vilken typ av foder de ska ha för att må bra.

Hund 1 går djupare in på hur vårt vanligaste sällskapsdjur hunden ska tas om hand på ett bra sätt. Du får lära dig beteende och behov, många olika hundraser och på vilka olika sätt som hunden kan användas såsom agility, lydnad, polishundar, jakt, vallning, pälsvård och mycket mera. Vi gör även studiebesök för att se på vilka olika sätt hundarna kan användas.

Du kommer att få lära dig hur man tar hand om sjuka djur, olika sjukdomar, hur man lägger olika bandage och sköter om sår. Vidare kommer du få kunskaper om hur du som djurvårdre kan förhindra att olika smittor sprids mellan djuren, hur du bäst tar hand om patienten under tillfrisknandet och mycket, mycket mer inom ämnet djursjukvård.

På de flesta djursjukhus och kliniker finns det försäljning av foder, både vanligt foder och medicinska foder, samt av tillbehör till sällskapsdjuren. Därför tycker vi att det är viktigt att du läser kursen Servicekunskap som kommer att ge dig kunskaper inom området försäljning och kundhantering.

För att du ska ha möjliget att söka vidare till djursjukskötarprogrammet i Skara kommer du även att läsa Matematik 2a under din tid på Gamlebygymnasiet.

Timplan för djursjukvård.

Läs mer om djursjukvård i vår katalog som du hittar här.