Djursjukvård

Framtid

Efter studenten har du stora möjligheter att få jobb som djurvårdare på djurkliniker och djursjukhus. Flera av våra tidigare elever har fått jobb på djursjukhus där de tidigare har gjort APL.

Vill du vidareutbilda dig till exempelvis djurskyddsinspektör eller hundfysioterapeut har du en bra grund att stå på efter genomgången djursjukvårdsutbildning. Du kan också  söka vidare till Djursjukskötar-programmet, vid SLU i Ultuna, Uppsala, som är en treårig högskoleutbildning. Efter att ha gått den treåriga högskoleutbildningen blir du legitimerad djursjukskötare.

Vill du läsa in naturvetenskaplig behörighet efter dina studier finns den möjligheten på Gamleby Folkhögskola som ligger granne med Gamlebygymnasiet.