Djursjukvård

Dina studier

Vill du lära dig mycket om friska och sjuka djur? Tycker du att det verkar spännande att få veta mer om hur man kan förhindra att hundar och katter blir sjuka?

Då kan vår utbildning vara någonting för dig!

Vi vill ge dig en bred och användbar utbildning där du efter avslutade studier kan arbeta som djurvårdare på klinik eller djursjukhus. Du har även möjlighet att läsa vidare på den treåriga högskoleutbildningen till legitimerad djursjukskötare vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala.

Vi varvar teori och praktik i vårt fina djurvårdshus så att du får chans att prova dina kunskaper i verkligheten. På skolan finns en mängd olika sorters sällskapsdjur, från hamster och kaniner till ormar och olika slags fåglar. Vi har också lite mer ovanliga djur som alpackor, angoragetter och flygpungekorrar. Tillsammans blir det närmare hundra djurarter som du får lära dig hantera, utfodra och sköta.

Du får till exempel gå skötselturer på skolan och lära dig ta ansvar för djurens dagliga vård och skötsel. I vårt djurvårdshus har vi även en ny avdelning för djursjukvård med undersökningsrum, väntrum , karantän m.m för att det ska bli så likt verkligheten som möjligt.

Du får flera praktikperioder, sammanlagt 15 veckor, några där du själv får välja var du vill vara utifrån ditt eget intresse. Vi gör också studiebesök på djursjukhus, hundkennlar, katt- och hundpensionat med mera. Självklart kan du som elev ha önskemål om olika studiebesök som du tycker är intressanta.