Djursjukvård

Har du ett stort djurintresse och vill kunna hjälpa sjuka djur? Då är Djursjukvård helt rätt för dig!

Vi erbjuder en treårig gymnasieutbildning för dig som vill bli djurvådare med djursjukvårdsinriktning. Efter godkänd examen är du djurvårdare inom djurens hälso- och sjukvård med utökad behörighet. Den utökade behörigheten innebär att du får kursen Grundkurs i läkemedelshantering, som är godkänd av jordbruksverket. Den ger dig också stora möjligheter till jobb på veterinärkliniker och djursjukhus. Du får även möjlighet att skaffa dig behörighet för att läsa vidare till legitimerad djursjukskötare vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Skara.

Studera på Gamlebygymnasiet
Hos oss bedrivs undervisningen i mindre klasser. Det ger oss större möjligheter att anpassa undervisningen efter varje individ.  Vi utgår från den praktiska verkligheten i all undervisning och vårt mål är att ge dig en bred och användbar utbildning. Det tror vi man får när steget mellan teori och praktiskt arbete är kort. Vi kan till exempel läsa om och diskutera hur ett tassbandage ska läggas för att sen gå direkt ut och praktisera det i verkligheten. Vår djursjukvårdsutbildning bedrivs till största del i vårt fräscha, nybyggda djurvårdshus som erbjuder ljusa och trevliga lokaler för elever, personal och djur. Parallellt med de teoretiska studierna gör du praktik bland skolans djur. Du lär dig hantera, undersöka och göra enklare behandlingar på våra djur. Du får också gå skötselturer på skolan och lära dig ta ansvar för djurens dagliga vård och skötsel.

Under dina år på Gamlebygymnasiet läser du  kurser som handlar om djurens hälso-och sjukvård då du bland annat får lära dig undersökningsrutiner, provtagning, medicinering, att assistera vid behandling och operation, sjukdomslära och mycket, mycket mera. Förutom djursjukvård läser du kurser som tex. Sällskapsdjur 1 och 2 samt  Hund 1.

Bland våra lärare och instruktörer finns bla, veterinär, djurskötare och legitimerad djursjukskötare med lång yrkeserfarenhet och pedagogisk utbildning.