Dina studier

Bygg- och anläggning med inriktning anläggningsfordon är utbildningen för dig som är intresserad av anläggningsfordon. Vi erbjuder dig en grundläggande gymnasieutbildning som gör dig väl förbredd att arbeta inom anläggningsbranschen som exempelvis maskinförare. Under dina tre år hos oss lär du dig att köra och sköta maskiner som exempelvis lastmaskiner och grävmaskiner. Teoriundervisning för B-körkort ingår också i utbildningen. Du får en bred kunskapsgrund att stå på när du lämnar Gamlebygymnasiet efter tre år och är väl förberedd att kliva ut i arbetslivet.

Bygg- och anläggningsprogrammet startar precis som övriga yrkesförberedande program på gymnasieskolan med att ge dig förberedande kunskaper. Delar av den teoretiska delen av utbildningen läser du tillsammans med andra elever på skolan som läser naturbruksprogrammet. I årskurs 1 fokuserar vi på att ge dig både teoretisk och praktisk grundutbildning. Den praktiska delen av utbildning är inriktad på säkerhet och att du ska få kunskap och färdighet som gör att du under senare del av utbildningen är redo att praktiskera ute på företag inom bygg och anläggning. Grundutbildningen ger dig teoretiska kunskaper och praktisk övning på skolan. Allt för att du ska vara förberedd när du kommer ut till de APL-företag som vi samarbetar med. Momenten i grundutbildningen sker på ett naturligt och pedagogiskt sätt. Med det menar vi att vi jobbar i skarpt läge redan på skolan och gör momenten i rätt ordning.

Skolan har en stor välutrustad verkstad och ett stort antal maskiner. Anläggningsarbeten kan praktiseras i skolans markbyggnadshall som är 18 * 33 meter stor och innehåller två stycken ”sandlådor” som var och en är 6*16 meter. Takhöjden i hallen är 8 m. Markbyggnadshallen är en av Sveriges bästa för sitt ändamål genom sin storlek och rymd.