Grön vecka 2018

Varmt välkommen till Grön Vecka 2018. I över 30 år har Gamlebygymnasiet vartannat år arrangerat Grönt veckoslut en fredag och lördag i maj. I år kommer Grönt veckoslut att kompletteras med en hel vecka av intressanta föreläsningar inom den gröna sektorn.

Mellan 14 maj till 19 maj visar Gamlebygymnasiet upp en bred palett inom flera av de kompetensområden som finns på skolan. Veckan inleds med ett föredrag om människans bästa vän, hunden. Tisdagen handlar om en något större kompis då hästen står i fokus. Onsdagen är färgfull och handlar om att trädgårdera och torsdagen gästas av en gammal elev samt ett besök av framtiden. De föreläsare som kommer under grön vecka är;

Måndag 14/5:
Eva Bodfäldt
är en av Sveriges mest kända instruktörer och författare till Kontaktkontraktet, ”Hur svårt kan det va´?” och ”Det handlar om Will-Ja”. Hon är även föreläsare inom hundpsykologi och hundträning. Eva har tävlat på elitnivå i lydnad, bruks och jakt samt utbildat en räddningshund. Hon var till hösten 2017 delägare i Sveriges största hundpod ”Vår bästa vän” som sändes i Sveriges Radio. Eva har över 35 års erfarenhet av att utbilda hundägare och har genom åren utbildat närmare 30000 personer. Hennes föreläsning under Grön Vecka heter ”Hur blir jag en magnet för min hund” (föredraget tar 2 timme med paus).

Tisdag 15/5:
Johanna Lassnak
är en av ridsportens mest kända och uppskattade föreläsare som har föreläst b.la på Göteborg Horse Show, Eurohorse och under EM på Ullevi i Göteborg. Hon är även aktiv inom hoppning och har deltagit i både Stockholm Horse Show och Falsterbo Horse Show. Johanna föreläser om ”Ryttarinspiration” under Grön Vecka. (föredraget tar ca 2 timmar). OBS! Start kl. 18!

Onsdag 16/5:
Onsdagens föreläsning är tyvärr inställd.

Torsdag 17/5:
Per Frankelius
, docent vid institutionen för ekonomisk och industriell utveckling på Linköpings universitet och forskar bland annat inom de gröna näringarna och högteknologiska branscherna. Per är även ansvarig för projektet Grönovation som startades 2013 och handlar om innovation inom de gröna näringarna. Han har föreläst hos många stora lärosäten som t.ex KTH, Uppsala universitet, University of San Fransisco och Karolinska Institutet. Hans föreläsning under Grön Vecka heter ”Grönovation”. (föredraget tar 1 timme)

Magnus Samuelsson, behöver knappt någon presentation. I alla fall inte på Gamlebygymnasiet där vi fortfarande med stor glädje minns honom som elev. Han är kanske mest känd som världens starkaste man och deltagare i ”Let´s dance”. Men också känd som väldigt uppskattad och omtyckt föreläsare inom kost, träning, hälsa och stresshantering. Hans föreläsning under vår Gröna Vecka heter ”Från Valstad till Vegas” (föredraget tar 1 timme)

Seminarium Grönt möte: Vilt (kostnadsfritt för medlemmar i Hushållningssällskapet )
Välkommen på ett inspirerande seminarium om det gröna mötet på temat vilt. Tre föreläsare med expertkunskap i sina områden på perspektivet vilt berättar om framtiden för viltet som resurs och hur vi övervakar det, bl.a. med drönarteknik. Det blir ett kunskapsspäckat möte mellan de olika områdena som visar på det komplexa i vad en grön näring innebär, och några svar att ta med sig till sitt eget företag. Välkommen! Se hela inbjudan som pdf här. Grönt möte: Vilt

Start: 18.30 – pågår mellan en och två timmar. Observera att tisdagsföreläsningen med Ryttarinspiration börjar kl. 18! Observera att det är två talare samt ett seminarium torsdagen den 17/5. Fika går att köpa kontant (ej swish) vid föreläsningarna.

Anmälan: Anmäl dig omgående genom att mejla till michael.lindgren@gamlebygymnasiet.nu. I svarsmejlet får du sedan information om hur du betalar din biljett. Antalet platser är begränsat till 130 per kväll.

Kostnad: Föreläsningskvällarna kostar 200 kr. Som medlem i Hushållningssällskapet får du 50 kr rabatt om du föranmäler dig via michael.lindgren@gamlebygymnasiet.nu.

Mer info: För att få mer information tveka inte att ringa oss. Gamlebygymnasiet: Projektansvarig: Tobias Keller 073 414 21 17

Utskrivbar pdf: Grön vecka 2018