Grönt veckoslut 2018

Grönt veckoslut 18-19/5 2018

Årets Grönt veckoslut genomfördes 18-19 maj i helt fantastiskt sommarväder. På fredagen besöktes skolan av ett stort antal skolor i kommunen och parkeringen innehöll som mest 11 bussar. Barnen hade under dagen möjlighet att besöka både gris- och koladugårdarna som var öppna för besökare. Dessutom fanns skolans alla smådjur att titta på och i vissa fall känna på. I övrigt var det klassiker så som bland annat att hoppa halmhoppborg som lockade de yngre. Gamlebygymnasiet vill särskilt tacka vår arrendator Ogestad Egendom som lånade ut ett stort antal halmbalar till skolan för att alla besökarna skulle kunna få pröva på att få halm innanför kläderna. Ansiktsmålningen, tramptraktorerna, åka balvagn efter skolans traktorer och titta och fotografera sig med ormarna var lika populärt som tidigare år. En ny aktivitet som skolan höll i var möjligheten att hoppa käpphäst vilket lockade en stor andel besökare.

Mitt på dagen på lördagen var samtliga parkeringsplatser uppbokade vilket innebar att det var väldigt mycket folk på området. Som tur är så finns det gott om plats på skolan så trängseln märktes framför allt där det gick att köpa mat och dryck. Eleverna och personalen som ansvarade för tramptraktorerna och ansiktsmålningen hade stundtals timslånga köer till sina aktiviteter. Många besökare skickade efter sitt besök fina hälsningar till skolan via skolans Facebook.

Ett stort och innerligt tack till elever, personal och alla utställare som hjälpte till att arrangera årets Grönt veckoslut. Nästa gång arrangerar vi 15-16 maj 2020. Välkomna tillbaka då!