Konferens – Guidning

Vi erbjuder lokaler för de flesta behov och ordnar fika, mat och annat ni behöver från Bondens kök. Med Hushållningssällskapets måltidspolicy vill vi markera vikten av att ta ansvar för ungdomarnas hälsa och i längden ett hållbart jordbruk. Därför lagar vi nästan all mat från grunden och använder så mycket svensk- eller närproducerade produkter som möjligt. Bland våra lokala leverantörer finns Bjursunds slakteri och mjölken kommer från Emåmejeriet. Vi säsongsanpassar vår matsedel och köper de närproducerade grönsaker & rotfrukter till vår salladsbuffé som finns tillgängliga för säsongen. Vi kan laga mat till er även på helgerna- hör bara av er i god tid.

För mer information, bokning och prisuppgifter, kontakta Kökschef Elisabeth Grindestam, elisabeth.grindestam@gamlebygymnasiet.nu, telefon 0734-142 110.

Under sommarlovet kan vi även erbjuda övernattning med vandrarhemsstandard, kontakta Internatföreståndare Håkan Ringdahl,  hakan.ringdahl@gamlebygymnasiet.nu, telefon 0734-142 122.

Guidade visningar
Vi har möjlighet att visa upp våra smådjursstallar och om ni vill bota fobier eller kela med en majsorm så ordnar vi det. Är önskan istället att klappa en alpacka eller pussa en kanin så arrangerar vi det. Har ni frågor eller önskemål, vänd er till vår instruktör Mattias Åkesson (mattias.akesson@gamlebygymnasiet.nu) som dessutom är utbildad naturupplevelseguide. I samarbete med Ogestad Egendom som arrenderar skoljordbruket kan vi även visa den mjölkkobesättning som finns på skolans område. Kontakta då rektor Sofie Alvarsson (sofie.alvarsson@gamlebygymnasiet.nu).