Jobba hos oss

Vi söker lärare i kurserna Biologi, Djur i zoohandel, Sällskapsdjur och Guidning i naturbruksmiljöer till Gamlebygymnasiet

Om skolan
Gamlebygymnasiet ligger ca 2 mil norr om Västervik. Vi är ett naturbruksgymnasium med riksintag för elever som tycker om djur och natur och som vill ha en praktisk utbildning med möjlighet till fortsatta studier. Alla våra utbildningar ger eleven valmöjlighet att börja jobba direkt efter studenten eller läsa vidare på universitet eller högskola. Undervisningen bedrivs vanligtvis i mindre klasser och av behöriga lärare, det ger eleven mer utrymme och kvalitet. De flesta eleverna bor på skolans internat. Det skapar gemenskap både bland elever och lärare samt övrig personal.

I tjänsten ingår:
Du ska undervisa både teoretiskt och vid praktiska övningar på gymnasienivå. I tjänsten ingår att handleda elever och medverka i det pedagogiska utvecklingsarbetet på skolan. Du ingår och deltar aktivt i ett av skolans arbetslag och du kommer att vara mentor för ca 10 elever vilket innebär att du följer upp elevernas studieresultat, närvaro, har kontakt med hemmet med mera. Detta innebär att du är utåtriktad och socialt aktiv, tycker om att skapa kontakt och underhålla relationer samt aktivt arbetar i linje med skolans värdegrund och samverkar med skolans övriga personal.

Kvalifikationer:
Du har utbildning och erfarenhet inom djurvård och du har en god djurkänsla och teoretiska och praktiska kunskaper om exotiska sällskapsdjur. Du är behörig lärare att undervisa i Biologi på gymnasiet och pedagogisk erfarenhet är meriterande. B-körkort är ett krav för transport av elever för undervisning utanför skolan.

Personliga egenskaper
Du brinner för elevernas utveckling! Du tar del av aktuell forskning och vågar tänka nytt. Du har lätt för att samarbeta och tar gärna emot feedback från både kollegor och ledning i syfte att förbättra ditt arbete. Du ser vinsten med att arbeta med alternativa och digitala verktyg och har kännedom om de styrdokument som reglerar skolans arbete. Som pedagog arbetar du inkluderande, har ett stort engagemang och intresse för ungdomar och deras utveckling. Du ger eleverna ett demokratiskt och etiskt tänkesätt. Du tar egna initiativ och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Viktigt är också att kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och sätta upp och hålla tidsramar. För att kunna hjälpa elever med särskilda behov behöver du vara lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Arbetet i skolan förutsätter att du kan samarbeta med andra människor, lyssna och kommunicera.

På skolan hjälps vi åt med att sprida kunskapen om våra utbildningar till omvärlden. Det är därför viktigt att du har en förståelse för marknadsföring/elevrekrytering och kunskap om sociala media.

Anställningsform: Vikariat
Omfattning: 100%
Tillträde: 2018-01-08
Tjänsten omfattas av registerkontroll och utdrag från polisens belastningsregister måste visas upp innan anställning sker.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta bitr. rektor Per-Erik Dahl tel. 0734-142 151, per-erik.dahl@gamlebygymnasiet.nu.
Vi vill ha din ansökan med CV, personligt brev och löneanspråk snarast till e-postadress info@gamlebygymnasiet.nu. Vi undanber oss alla former av rekryteringshjälp.

Läs gärna mer om vår verksamhet och våra naturbruksgymnasier på www.hushallningssallskapet.se