Jobba hos oss

Vi söker bygglärare till Gamlebygymnasiet

Om skolan
Gamlebygymnasiet ligger ca 2 mil norr om Västervik. Vi är ett naturbruksgymnasium med riksintag för elever som vill ha en praktisk utbildning med möjlighet till fortsatta studier. Alla våra utbildningar ger eleven valmöjlighet att börja jobba direkt efter studenten eller läsa vidare på universitet eller högskola. Undervisningen bedrivs vanligtvis i mindre klasser och av behöriga lärare, det ger eleven mer utrymme och kvalitet. De flesta eleverna bor på skolans internat. Det skapar gemenskap både bland elever och lärare samt övrig personal.

I tjänsten ingår:
Vi söker en medarbetare som vill vara med och utveckla det nya bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning anläggningsmaskinförare. Vi söker dig som är beredd att ta stort ansvar och leda arbetet med den pedagogiska utvecklingen. Du ska undervisa både teoretiskt och vid praktiska övningar på gymnasienivå. Du ska handleda elever och medverka i det pedagogiska utvecklingsarbetet på skolan.
I tjänsten ingår att vara mentor för ca 10 elever vilket innebär att du ska följa upp elevernas studieresultat, närvaro, ha kontakt med vårdnadshavare med mera. Du måste vara utåtriktad och socialt aktiv, tycka om att skapa kontakter och underhålla relationer samt aktivt arbeta i linje med skolans värdegrund och samverka med skolans övriga personal.

Kvalifikationer:
Du är legitimerad lärare med bygg- och anläggningsutbildning alternativt likvärdig utbildning inom bygg och anläggning och kan tänka dig att vidareutbilda dig till yrkeslärare. Du ska ha ett stort tekniskt och praktiskt kunnande gärna erfarenhet även inom entreprenadmaskiner. B-körkort är ett krav för transport av elever för undervisning utanför skolan och certifikat för hjullastare är meriterande. Du bör ha förståelse för marknadsföring-/rekrytering och du får gärna vara en van användare av sociala media.

Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för att utöva ovan beskrivna arbetsuppgifter. Det innebär att du tycker om att möta ungdomar på olika nivåer och få dem att vilja utvecklas inom dina ämnesområden och arbeta inom de gröna näringarna i framtiden. Du ska kunna och vilja leda och motivera både elever och medarbetare. Det är viktigt är att kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och sätta upp och hålla tidsramar. För att kunna hjälpa elever med särskilda behov behöver du vara lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Arbetet i skolan förutsätter att du kan samarbeta med andra människor, lyssna och kommunicera.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-08-09

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta bitr. rektor Per-Erik Dahl tel. 0734-142 151, per-erik.dahl@gamlebygymnasiet.nu.
Vi vill ha din ansökan med CV, personligt brev och löneanspråk snarast till e-postadress info@gamlebygymnasiet.nu. Vi undanber oss alla former av rekryteringshjälp.
Läs gärna mer om vår verksamhet och våra naturbruksgymnasier på www.hushallningssallskapet.se