Internatskola - Internat på Gamlebygymnasiet

Internat och fritid

Gamleby ligger ca 2 mil norr om Västervik i norra Kalmar län. I Gamleby bor ca 4 000 personer och här finns det mesta såsom affärer, post, bank, apotek, läkarstation, matställen, bio och sportanläggningar. Gamlebygymnasiet ligger i ett mycket vackert och varierande landskap. Skolan omgärdas av gamla skogar med höga naturvärden, produktionsskogar, artrika ängar och vattendrag samt jaktmarker med nyttjanderätt för skolans elever. Skolans mark gränsar till Östersjön och Tjust vackra skärgård vilket ger unika möjligheter till utbildning och rekreation för våra elever.

Skolans internat kan erbjuda 89 bäddar och vi erbjuder både dubbelrum, enkelrum eller lägenheter. Nästan alla elever som går på skolan bor på skolans internat. Det innebär att eleverna lär känna varandra väldigt väl och att under studietiden på Gamlebygymnasiet skapas relationer som ofta håller livet ut. Det märker vi inte minst på alla de avgångsklasser som hör av sig till skolan för att fira olika former av jubileer på skolan. Allt från femårsjubileum till 55-årsjubileum har vi haft på skolan.

På fritid och internatet finns det personal kvällstid klockan 15.30-24.00 måndag till torsdag. Klockan 24.00-08.00, måndag till torsdag, nås personalen via beredskapstelefon. Söndagar från kl 19.00 till måndagsmorgon kl 08.00 går det att nå fritidspersonal via beredskapstelefon. Från fredag kväll kl 16.30 till söndag kl 19.00 går det att ringa vårt vaktbolag Securitas på jourtelefon 010-470 10 00.