Skolrestaurang Bondens kök

Bra mat i Bondens kök!

Den goda maten vi serverar i restaurangen är nästan bara baserad på svenskproducerade råvaror. Vi kompletterar med importerade produkter enbart för variationens skull. Alla kött-, fågel- och charkprodukter är svenska. Bröd och mejerivaror är i största möjliga mån svenska. Den fisk vi serverar är MSC-, ANC- eller KRAV-märkt från fiske och odlingar som sköts på ett mera hållbart sätt.…och vad beror det på?

Jo, vi jobbar aktivt med Hushållningssällskapets Måltidspolicy och vill laga så klimatsmart mat som möjligt. Därför är det en självklarhet att vi använder frilandsodlade svenska grönsaker efter säsong i vår salladsbuffé. När det finns svensk frukt köper vi in det från våra leverantörer. Vi kompletterar vår salladsbuffé med frilandsodlade grönsaker från Europa under den tid det är låg tillgång på svenska grönsaker.

Några av våra leverantörer; Bjursunds slakteri, Linneas bageri, Wadstens chark och Emåmejerier.

Vi som jobbar i Bondens kök
Helena och Ulrika (kockar)
Åsa (köksbiträde)
Elisabeth (kökschef)

Öppettider i matsalen (stängt på helgen)
Frukost Mån 8.15-8.45 Tis-fre 7.15-8.00
Fika 9.45-10.15
Lunch 11.30-12.15
Kvällsmat 16.30-17.00
Kvällsmacka  19.30-20.00, serveras av fritidsledarna (mån-tors)

Om du vill ka du köpa djupfryst lunchlåda till helgen för 10 kr (gäller elever). Beställ genom att lämna beställningslapp (finns på anslagstavlan vid restaurangen) till kökspersonalen.

Specialkost
Om du behöver specialkost beställer du den läsårsvis på bifogad blankett. Det ifyllda underlaget lämnar du till kökschefen.

Matsedel
se fliken till vänster