Skolrestaurang Bondens kök

Bra mat i Bondens kök!

Den goda maten vi serverar i restaurangen är nästan bara baserad på svenskproducerade råvaror. Vi kompletterar med importerade produkter enbart för variationens skull. Alla kött-, fågel- och charkprodukter är svenska. Bröd och mejerivaror är i största möjliga mån svenska. Den fisk vi serverar är MSC-, ASC- eller KRAV-märkt från fiske och fiskodling som sköts på ett mera hållbart sätt.…och vad beror det på?

Jo, vi jobbar aktivt med Hushållningssällskapets Måltidspolicy och vill laga så näringsriktig och klimatsmart mat som möjligt. Därför är det en självklarhet att vi lagar så mycket mat som möjligt från grunden och använder frilandsodlade svenska grönsaker efter säsong. När det finns svensk frukt köper vi in det från vår leverantör. Vi kompletterar vår salladsbuffé med frilandsodlade grönsaker från Europa under den tid det är låg tillgång på svenska grönsaker. Ibland får vi även tillgång till grönsaker eller frukt från skolans egna odlingar.

Du kan alltid välja mellan dagens rätt och ett vegetariskt alternativ på lunchen. Vi ordnar gärna vegetarisk mat till dig även på kvällen. Om du vill äta vegetarisk kvällsmat beställer du det senast kl.12 samma dag som du vill äta genom SMS till tel. 0734-142103.  Ange ditt namn och vilken klass du går i eller om du är extern gäst. Elever som beställt vegetariskt terminsvis behöver inte beställa via SMS.

Några av våra leverantörer; Bjursunds slakteri, Linneas bageri, Wadstens chark, Glada utegrisar och Emåmejerier.

Vi som jobbar i Bondens kök
Maria och Ulrika (kockar)
Åsa (köksbiträde)

Håkan (internatföreståndare)

Öppettider i matsalen (stängt på helgen)
Frukost Mån 8.00-8.30 Tis-fre 7.15-8.00
Fika 9.45-10.15
Lunch 11.30-12.15
Kvällsmat 16.30-17.00
Kvällsmacka  19.30-20.00, serveras av fritidsledarna (mån-tors)

Specialkost
Om du behöver specialkost beställer du den läsårsvis på bifogad

blankett. Det ifyllda underlaget lämnar du till internatföreståndaren.

Matsedel
se fliken till vänster