Tuva Eriksson börjar på Gamlebygymnasiet

Tuva Eriksson tävlade för första gången i hoppning som fyraåring. Hon har ridit så länge hon kan minnas och har redan hunnit med två nordiska mästerskap och SM-silver. Till hösten 2017 börjar hon studera Häst & Ridsport på Gamlebygymnasiet, en utbildning hon ser mycket fram emot.

Tuva är en framgångsrik ryttare inom hoppning som spenderar mycket tid på tävlingsbanan. Att kunna kombinera studierna med det stora intresset för hästar, var väldigt viktigt. Redan från start kändes Gamlebygymnasiet som ett givet val, hon kunde då fortsätta tävla på professionell nivå samtidigt som hon gick gymnasiet.

Att börja en utbildning med så mycket praktiska moment känns jätteroligt!” säger Tuva, som verkligen ser fram emot att få arbeta med hästar även i skolan.

Tuva har som dröm att i framtiden arbeta med hästar. För att möjliggöra sin dröm var det självklart att välja Häst & Ridsport på Gamlebygymnasiet. ”Att få en yrkesexamen som hästskötare kommer göra att jag i framtiden kan arbeta med mitt stora intresse på heltid” berättar Tuva.

Gamlebygymnasiet har stora och fina lokaler, något Tuva redan hunnit känna på då hon rider i skolans ridhus på vintrarna, ”Gamlebygymnasiet känns som ett perfekt val om man vill jobba med hästar i framtiden” säger Tuva.

Som tips inför gymnasievalet beskriver Tuva hur viktigt det är att gå efter sina intressen. ”Satsa på det du tycker är roligt!”, säger Tuva som själv gjort sitt gymnasieval baserat på sitt intresse för hästar och möjlighet till arbete direkt efter studenten.

Vad ska du läsa på gymnasiet? Gör som Tuva och studera hos oss på Gamlebygymnasiet, skolan där du kombinerar dina intressen med utbildningen.